Hyvesblog
Image default
Electronica en Computers

Kind volgen via GPS, mag dat?

Als ouder wil je graag weten waar uw kind uithangt. Steeds meer ouders kiezen daarom voor een GPS horloge kind, zodat zij altijd weten waar hun kind is en kunnen bellen in geval van nood. Maar mag je een kind wel volgen? Hoe zit dat met de privacy van een kind?

 

Kind opvoeden

Het doel van opvoeden is het zelfstandig maken van een kind. Het gebruik van een GPS horloge is hiermee te verantwoorden. Zeker voor kinderen die nog geen telefoon hebben is het GPS horloge een uitkomst. De ouders kunnen online zien waar hun zoon of dochter zich bevindt. Mocht het kind verdwalen, kan er direct actie ondernomen worden.

 

Privacy

Het volgen van een kind via een GPS horloge is volgens sommige mensen inbreuk op de privacy. De wet kent hier geen regelgeving voor. Kinderen hebben wel recht op privacy, maar ouders hebben de zorg- en opvoedplicht waarbinnen een redelijke afweging gemaakt kan worden.

 

Onderzoek

Uit onderzoek van Sherloq market research & insights blijkt dat momenteel al 35 procent van de ouders gebruik maakt van GPS om te weten waar hun kind zich bevindt. Van alle respondenten die nog geen gebruik ervan maken, geeft 65 procent aan hier wel geïnteresseerd in te zijn.

Een ruime meerderheid (65 procent) ziet zichzelf als een ouder zie zijn of haar kind vrij laat. Ondanks dat ze het kind graag willen volgen, is dat niet per se in tegenspraak met elkaar. De ouders zijn niet overdreven bezorgd, maar willen graag gebruik maken van de huidige technologieën waarmee ze nauw in contact staan met het kind.

 

Kind GPS horloge

Met behulp van een GPS kinderhorloge heeft u altijd inzicht in zijn of haar locatie. En ondanks dat u uw kind volgt, geeft u hem/haar wat meer vrijheid en verantwoordelijkheid.

https://www.spottergps.com/gps-horloge/kind/