Hyvesblog
Image default
Horeca

De feestdagen

De feestdagen komen er weer aan want het is alweer oktober. De dagen worden weer korter en december komt met de dag dichterbij. Dat betekent dat de feestdagen er weer aankomen. Met de feestdagen komen ook weer de avonden met de familie en vrienden. Daarnaast natuurlijk ook de cadeaus en het koken voor de familie.

Koken voor de fam

En met name die laatste is voor veel mensen iets waar ze naar uitkijken of juist totaal niet. Sommige mensen zijn gewoon erg blij dat ze de familie hun kookkunsten kunnen laten zien. Maar aan de andere kant is er ook de groep mensen waar elk jaar iemand anders moet koken. Dit wisselt dan elkaar en iedereen komt dan tegelijkertijd eten. Maar er zijn toch echt mensen die hier echt bang voor zijn en dit gewoon vrezen. Deze mensen zijn dan ook vaak niet zo’n helden in de keuken. Daarbij komt ook nog eens dat koken met de feestdagen niet zomaar een gerechtje is. Nee echt niet. Je dient dan namelijk een volledig diner te serveren. Voor de duidelijkheid betekent dit een voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht. Daarbij komt ook nog eens dat er voor een bijpassende wijn dient te worden gekozen die goed aansluit bij de vis of het vlees van het hoofdgerecht.

Daarnaast kan een wijn of andere bubbel natuurlijk ook worden gebruikt bij het nagerecht. Dus je dient met heel veel dingen rekening te houden. Het is trouwens ook zo handig dat je weet of er bijvoorbeeld geen vegetariërs of mensen met allergieën tussen zitten. Want mocht het wel zo zijn dan moet je hier ook nog rekening mee houden. Dan denk je dat je alles hebt gehad maar nee hoor. Het is namelijk ook heel erg belangrijk hoe de tafel eruitziet. Zorg ervoor dat deze netjes is opgemaakt. De messen rechts en de vorken links. Bovendien let  je natuurlijk er ook op dat mensen van buiten naar binnen werken. Dus het bestek voor het voorgerecht buiten en het hoofdgerecht binnen. Het bestek voor het nagerecht leg je boven het bord neer.

Keukenmessen

Wanneer je het vlees of de vis in de keuken snijdt dan is belangrijk dat het mes wel scherp genoeg is. Dit kun je bijvoorbeeld even verbeteren door gebruikt te maken van een slijpsteen set. De slijpsteen set zorgt ervoor dat je feilloos door elk stuk vlees snijdt.

https://www.vdnkitchen.nl/collections/wetstenen-set