Hyvesblog
Image default
Financieel

3 keer is een persoonlijke lening beter dan een creditcard

Hoewel creditcards kunnen werken voor kleine aankopen die snel kunnen worden terugbetaald, is een persoonlijke lening over het algemeen de juiste keuze wanneer u meer tijd nodig heeft.

Als u bent zoals de meeste mensen, neemt u elke week tientallen financiële beslissingen. Alles, van waar je boodschappen doet tot of je een nieuw paar schoenen nodig hebt, is een beslissing. Afhankelijk van wat er in je leven gebeurt, kan een van die beslissingen zijn hoe je moet betalen voor iets dat je nodig hebt. Hier https://minilening-zonder-bkr.nl/ dekken we ten minste drie keer het financieren van een project met een persoonlijke lening die beter is dan het opnemen van een creditcard.

1. Als de rente lager is

De gemiddelde rente op creditcards schommelt rond de 14,5%, volgens de Federal Reserve, en velen hanteren een nog steilere rente. Als je een goede kredietscore hebt en een grote aankoop moet doen die in de loop van de tijd kan worden afbetaald, heb je bijna altijd geld voor met een persoonlijke lening.

Stel dat je schoonmoeder dat is intrekken, en je wilt een comfortabele ruimte voor haar creëren in je uitloopkelder. U doet veel van het werk zelf en verwacht dat het project € 20.000 kost. Hier ziet u hoe het afsluiten van een persoonlijke lening om het verbouwingsproject te betalen zich verhoudt tot het betalen voor het project met creditcards.

 • U sluit een persoonlijke lening af met een JKP van 6%. Uw maandelijkse betaling gedurende vier jaar is € 468 en u betaalt in totaal € 2.476 aan rente.

 • U gebruikt een creditcard met een rentepercentage van 14,5% en doet gelijke maandelijkse betalingen van € 391. Het duurt zes jaar en negen maanden om de creditcard af te betalen en u betaalt in totaal € 11,334 aan rente.

In bijna elke situatie bespaart een lening van de beste persoonlijke leningverstrekkers u je geld. In dit geval zou het € 8.858 aan extra rentebetalingen besparen.

Opmerking: het type persoonlijke leningen dat we hier bespreken, is afkomstig van geloofwaardige kredietverstrekkers. Betaaldagleningen en autoleningen zijn niet geloofwaardig. In feite zijn ze roofzuchtig. Verstrekkers van betaaldagleningen rekenen vaak rentetarieven van meer dan 400%, en kredietverstrekkers van autotitels rekenen regelmatig 300% APR of meer aan, volgens de Federal Trade Commission. Hun bedrijfsmodel is om leningen te verstrekken aan mensen wiens krediet te slecht is om via andere kredietverstrekkers in aanmerking te komen. Vervolgens binden ze leners aan een hoge rente die het bijna onmogelijk maakt om de lening op de vervaldatum af te betalen.

2. Wanneer u meer dan 30 dagen nodig heeft om de schuld te betalen

Als het meer dan 30 dagen (één betalingscyclus) gaat duren om een schuld terug te betalen, kan het gebruik van een creditcard om een aankoop te betalen leiden tot een hoge rente waar je moeilijk bovenop kunt komen. Stel dat uw auto € 3.000 aan reparaties nodig heeft en u zet het allemaal op een creditcard met een rentepercentage van 17%. Als u elke maand € 75 betaalt, duurt het vijf jaar om de kaart volledig te betalen en betaalt u uiteindelijk € 1.458 aan rente. Dit is natuurlijk het slechtst mogelijke scenario, maar het is gemakkelijk om verstrikt te raken in creditcardschulden terwijl u ook andere rekeningen moet betalen.

Er zijn slechts drie omstandigheden waaronder betalen voor een aankoop met een creditcard is logisch:

 1. Als u een kaart heeft met een introductietarief van 0% waarmee u de aankoop over 12 tot 18 maanden zonder rente kunt afbetalen.

 2. Als u een creditcard heeft met een zeer lage rente (dit is ongebruikelijk).

 3. Als u een aankoop doet en deze volledig afbetaalt vóór het einde van uw eerste betalingscyclus, bespaart u uzelf potentiële rentekosten.

Anders, als u tijd nodig heeft om een lening af te lossen, is een persoonlijke lening de slimme zet. Dat komt omdat u een persoonlijke lening aangaat en precies weet wat uw rentepercentage zal zijn en wanneer de lening volledig moet worden betaald. Zolang de kredietverstrekker die u kiest een vaste rente biedt (de meeste doen dat), weet u precies wat u elke maand kunt verwachten en kunt u uw budget rond die betaling opbouwen.

Als u een uitstekende kredietscore heeft, kunt u zijn in uitstekende staat voor een lening en zullen waarschijnlijk de laagste, meest aantrekkelijke rentevoet krijgen. Als je een goede credit score hebt, zal een persoonlijke lening je bijna altijd een lagere rente bieden dan een standaard creditcard. Als uw kredietwaardigheid slecht is, kunt u ook een beter tarief krijgen via een kredietverstrekker die gespecialiseerd is in persoonlijke leningen voor mensen met een slecht krediet. Deze staan hier https://lenen-zonder-bkr.net/ voor u opgesomd. 

Dat gezegd hebbende, als uw kredietscore laag is, zijn er veel redenen om te investeren jezelf om die score te verbeteren. Hier zijn er een paar:

 • Je krijgt betere rentetarieven en leningsvoorwaarden.

 • Je kunt een lening krijgen wanneer je die nodig hebt, bijvoorbeeld wanneer je koopt een huis of financiert een auto.

 • Je hebt meer kans om een baan te vinden waarvoor een goede kredietwaardigheid vereist is.

 • Je zult gemakkelijker een huis kunnen huren , het aansluiten van hulpprogramma’s of het aanmelden voor een mobiel abonnement.

Opmerking: als uw kredietwaardigheid slecht is, kost het tijd en moeite om uw score te verhogen, maar miljoenen Amerikanen hebben het gedaan, en jij ook.

3. Als u schulden met een hoge rente wilt consolideren

Er gaat niets boven een persoonlijke lening om u te helpen bij het consolideren van schulden met een hoge rente. Stel dat u drie creditcards heeft, met rentetarieven variërend van 14% tot 22%. U kunt ook een lening met een hoge rente hebben op apparaten of een recreatievoertuig. Er zijn ten minste drie voordelen aan het consolideren van die schulden in een persoonlijke lening met een lagere rente.

 1. U bespaart geld op de rente.

 2. U gaat de lening aan, wetende wanneer het is wordt volledig betaald.

 3. U kunt uw maandbedrag verlagen door te kiezen voor een persoonlijke lening met een langere aflossingstermijn.

Opmerking: Als u uw maandbedrag moet verlagen om de eindjes aan elkaar te knopen, is kiezen voor een langere termijn zinvol. Echter, hoe langer de looptijd, hoe meer u uiteindelijk aan totale rente terugbetaalt. Kies altijd een lening met de kortste terugbetalingstermijn die u zich kunt veroorloven.

Er is een tijd en plaats voor de meeste financiële producten (betaaldagleningen en titelleningen uitgezonderd). Ga zitten en reken uit voordat u beslist hoe u iets gaat betalen. Bepaal zelf met welke betaalmethode u de schuld het snelst en met de minste rente kunt afbetalen.

 

https://lenen-zonder-bkr.net/geld-lenen/83500-euro-lening/

Gerelateerde artikelen

Korte introductie Moneybird

Met een goede broker financiële vooruitgang boeken

Nieuwe Malware is Triple threat, Ethereum koers niet beïnvloed