Hyvesblog
Image default
Financieel

Korte introductie Moneybird

Toen Moneybird voor het eerst werd gelanceerd, gebruikten veel ondernemers nog uitgebreide, complexe en dure boekhoudprogramma’s/ boekhouders. Moneybird begon met een gratis boekhoudpakket die mensen konden uittesten en daarnaast nog een paar goedkope pakketten.

Moneybird is gemaakt voor de ondernemer die zelf wilt boekhouden en die deze boekhouding zelf onder controle wilt houden. Dit maakte uiteindelijk het verschil waardoor Moneybird zich onderscheidde van de standaard norm van die tijd. Tegenwoordig gebruiken tienduizenden mensen per maand het programma om hun facturatie op orde te brengen.

De voordelen van Moneybird

Moneybird is overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en levert betrouwbare resultaten op. Dit komt doordat zij pas een nieuwe functie toevoegen wanneer deze uitgebreid getest is en geen bugs meer vertoont. Het is namelijk niet handig wanneer het programma waarmee je werkt je hele boekhouding overhoop gaat gooien.

Nergens anders is het zo makkelijk om facturen en offertes te maken en te versturen als bij Moneybird. Daarnaast is het mogelijk om je eigen workflows aan te maken. Dit zijn bijlages die je mee kunt sturen met facturen en offertes.

Het is ook mogelijk om Moneybird te combineren met het uren/ tijdregistratiesysteem van Keeping.nl. Deze facturatie-integratie is gemaakt om nog flexibeler te kunnen werken. Hoe nauwkeuriger je uren bijgehouden worden, hoe beter je de klant kunt factureren. Maak gebruik van uurtarieven per factuurregel, directe en indirecte uren en vergeet nooit meer geregistreerde uren te factureren dankzij Keeping.nl en Moneybird.

De btw-aangifte doen is normaal gezien niet de leukste bezigheid om te doen. Je kunt namelijk makkelijk elektronisch je aangiftes doen. Via een koppeling met de belastingdienst kun je zo je kwartaalcijfers makkelijk doorgeven.

Een ander goed initiatief is de scan- en herkenfunctie. Met deze functie scan je gemakkelijk bonnetjes en deze worden dan omgezet naar een digitale bon die in jouw boekhouding geplaatst kunnen worden.

Tot slot zijn er handige bankkoppelingen te gebruiken. Deze bankkoppelingen stellen de gebruiker in staat om moeiteloos een betaling aan een klant te voldoen of van een klant te ontvangen en deze met openstaande facturen te verbinden. Hierdoor hoef je niet elke factuur met de hand na te kijken. Alle facturen worden automatisch door de bankkoppeling nagekeken.

https://keeping.nl/urenregistratie-integratie-voor-factureren/moneybird