Hyvesblog
Image default
Aanbiedingen

Persoonlijke lening van de bank een veilige keuze?

Er zijn genoeg redenen om een persoonlijke lening af te sluiten. Enkele veel voorkomende zijn het krijgen van een persoonlijke lening voor creditcardschulden, het krijgen van een persoonlijke lening voor verbeteringen aan het huis en het krijgen van een persoonlijke lening voor een vakantie of een andere speciale gebeurtenis. Dit zijn natuurlijk niet de enige redenen, aangezien persoonlijke leningen voor vrijwel alles kunnen worden gebruikt.

De beslissing om een persoonlijke lening af te sluiten is groot genoeg. Zo’n beslissing kan je leven op veel manieren beïnvloeden, zowel positief als negatief. Als u doorgaat met de beslissing, wilt u er zeker van zijn dat u een verstandige beslissing neemt over waar u de lening krijgt. Ooit waren de keuzes beperkt omdat er maar zo veel financiële instellingen waren die geld uitlenen. Tegenwoordig zijn er echter talloze plaatsen in elke stad en online en kun je zelfs een fiets kopen op afbetaling zonder BKR. Hoe kies je de juiste kredietverstrekker met zoveel opties?

Het antwoord is simpel. Je doet je onderzoek. Als het gaat om het lenen van geld, werkt wat voor je moeder of je beste vriend werkte misschien niet voor jou. U moet een kredietverstrekker vinden die past bij uw financiële situatie en uw behoeften, en dat zal voor iedereen anders zijn. Sommige mensen zullen merken dat een bank hun beste optie is, terwijl anderen misschien vinden dat een online organisatie die zich toelegt op de lening het beste voor hen is.

We beginnen uw onderzoek hier met deze gids over persoonlijke leningen van banken, hun voor- en nadelen, en de basistypes van persoonlijke leningen die u van banken kunt krijgen. Laten we meteen beginnen.

Persoonlijke leningen van banken

Persoonlijke leningen van banken werken op dezelfde manier als leningen van andere plaatsen. U dient de aanvraag in, verstrekt de nodige documentatie en heeft waarschijnlijk een persoonlijk gesprek met de lening functionaris. Daarna zal de lening functionaris uw persoonlijke gegevens in overweging nemen en beslissen of u al dan niet voldoet aan de criteria van de bank. Zij zullen die beslissing dan aan u doorgeven.

Sommige mensen vermijden leningen van banken. Dit komt meestal omdat ze hebben gehoord hoe moeilijk het kan zijn om goedgekeurd te worden. Andere mensen denken alleen aan traditionele banken als ze een lening overwegen, omdat hun familie of vrienden het zo hebben gedaan. Hoe dan ook, er zijn zowel voor- als nadelen aan het krijgen van persoonlijke leningen van banken.

Voordelen van persoonlijke leningen van banken

Reputatie

Een groot voordeel van persoonlijke leningen van banken is dat de banken over het algemeen een reputatie hebben om op te staan. De kans is groot dat iemand die u kent zaken heeft gedaan met de banken bij u in de buurt. Uw grootouders hebben waarschijnlijk met sommigen van hen gebankt, uw ouders met anderen en vrienden met anderen. Hierdoor voelen ze zich betrouwbaarder voor je.

Bovendien hebben de meeste van hen een geschiedenis die je kunt onderzoeken. Hetzelfde kan niet altijd worden gezegd over andere kredietinstellingen, dus kredietnemers voelen zich vaak veiliger bij het krijgen van persoonlijke leningen van banken. Dit maakt ze niet per se beter, maar een comfortabelere optie.

Relaties

Soms, maar niet altijd, kan de relatie die je hebt met je bank je een voorsprong geven. Sommige banken, met name kredietverenigingen, kunnen bijvoorbeeld hun bankiers goedkeuren voor leningen, zelfs als de bankier niet helemaal aan de vereisten voldoet. Of de bankier kan vanwege zijn loyaliteit speciale tarieven krijgen. Nogmaals, dit is niet altijd het geval, maar sommige banken en kredietverenigingen doen er alles aan om hun leden te helpen.

Rente

Banken hebben doorgaans lagere rentetarieven voor persoonlijke leningen dan veel andere andere financiële instellingen. Dit is eigenlijk een van de beste redenen om voor financiële behoeften naar een bank te gaan. Persoonlijke leningen van banken kunnen enkele van de beste voorwaarden en tarieven bieden.

Nadelen van persoonlijke leningen van banken

Moeilijk te verkrijgen

De meeste banken hebben echt strenge eisen als het gaat om het goedkeuren van leningen, vooral op de afdeling kredietscore. Banken zijn erg kieskeurig over aan wie ze geld lenen. Als u niet alle vakjes op hun lijst aanvinkt, wordt u waarschijnlijk niet goedgekeurd.

Zoals ik eerder al zei, zijn sommige banken wat flexibeler als het gaat om het helpen van hun leden. Dit is meer het geval bij kredietverenigingen en kleinere banken die specifieke gebieden bedienen in plaats van deel uit te maken van een keten. De meeste grote, gefranchiseerde banken zijn niet flexibel in hun vereisten. Als u niet aan hun eisen voldoet, heeft u gewoon pech.

Kan onderpand eisen

Sommige banken verstrekken helemaal geen ongedekte leningen. Anderen bieden ze, maar alleen aan mensen met een uitstekende reputatie. Voor alle anderen moet u een vorm van onderpand verstrekken. We zullen zo dadelijk wat dieper ingaan op beveiligde en ongedekte persoonlijke leningen van banken. Het punt is echter dat als je niet iets hebt dat als onderpand of echt uitstekend krediet kan worden gebruikt, een bank misschien niet de beste optie voor je is.

Minder opties

Banken hebben hun eigen financiële producten of werken met één geldverstrekker, waardoor de mogelijkheden voor u beperkt zijn. Als je niet aan de eisen van die ene kredietverstrekker voldoet, kun je net zo goed weglopen.

De meeste andere kredietinstellingen werken met meerdere kredietverstrekkers en bieden hun kredietnemers een breed scala aan producten aan. Als je bij deze instellingen niet aan de eisen voor één product voldoet, heb je toch een kans. Ze kunnen meestal een product vinden dat bij uw situatie past in plaats van te proberen uw situatie in een product in te passen.

Langer wachten

Persoonlijke leningen van banken kunnen veel langer duren dan bij andere instellingen . Sommige online geldschieters zeggen dat ze u kunnen laten goedkeuren en het geld binnen een dag of minder op uw rekening kunnen krijgen. Banken hebben de neiging om dagen, soms weken, over kredietbeslissingen te nemen en de uitbetaling te verwerken. Als u het geld snel nodig heeft, zijn persoonlijke leningen van banken niet de beste keuze.

Beveiligde persoonlijke leningen van banken

Beveiligde leningen zijn die welke zijn gekoppeld aan een of andere vorm van onderpand. Dit onderpand kan zijn:

  • Een lening voor tweede huis

  • Een stuk onroerend goed

  • Een voertuig

  • Een spaar- of beleggingsrekening

  • Elektronica

  • Sieraden

Onderpand kan alles zijn dat waardevol is dat u bezit. Het is aan elke individuele kredietverstrekker welke soorten onderpand ze accepteren.

Voordelen van gedekte leningen

Lagere rente

Aangezien uw lening aan onderpand is gekoppeld, is de kredietverstrekker neemt minder risico. Als u in gebreke blijft met de lening, kan hij of zij dat onderpand in bezit nemen en een deel van de verliezen recupereren. Omdat er minder risico is, zijn de rentetarieven meestal lager dan die van een ongedekte lening.

Hogere kans op goedkeuring

Het verstrekken van onderpand maakt het veel waarschijnlijker voor iemand om een persoonlijke lening te krijgen voor slecht krediet. Zelfs als die persoon een lager krediet heeft, neemt de kredietverstrekker nog steeds minder risico, dus is de kans groter dat ze lagere kredietscores voor uw persoonlijke lening overwegen.

Hogere leningbedragen

Beveiligde leningen komen meestal ook in grotere bedragen dan ongedekte leningen. Hoewel dit in de meeste gevallen een voordeel is, kan het ook een nadeel zijn. Hogere leenbedragen gaan gepaard met hogere kosten en meer algemene rente. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden bij uw beslissing.

Nadelen van gedekte leningen

Risico voor de lener

Niemand is van plan een lening in gebreke te stellen. Wanneer een lener geld opneemt, doen ze dat in de overtuiging dat ze het terug kunnen betalen. Het lijkt veilig om onderpand te stellen omdat ze van plan zijn het terug te krijgen.

Wat gebeurt er echter als het leven gebeurt? Natuurlijk was je van plan om die lening terug te betalen, maar dat was voordat je ontslagen werd, voordat je kinderen ziek werden, voordat iemand zonder verzekering in je voertuig ramde, of voordat de leidingen in je badkamer barsten.

De waarheid is dat we nooit weten wat er gaat gebeuren, daarom is het gebruik van onderpand voor een lening zo riskant voor de kredietnemer. Stel dat u uw enige auto als onderpand hebt gebruikt en dat u buiten uw schuld niet kunt betalen voor uw lening. Wat gaat u doen als de bank die auto in bezit komt nemen? Hoe ga je naar je werk of krijg je je kinderen naar school?

Ik zeg niet dat je zeker moet blijven van gedekte leningen, want dat is misschien geen optie. Ik probeer je er wat meer over na te laten denken en dat met zorg te doen. Zorg voor een back-upplan voor het geval het ergste gebeurt.

https://www.leningenhypotheek.com/500-euro-lenen/