Hyvesblog
Image default
Internet marketing

Hoe verbeter je SEO?

SEO is hedendaags niet meer weg te denken uit de online wereld. Door Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie Kan jouw bedrijf, pagina of blog beter gevonden worden. Ondanks dat het al jaren bestaat en veel mensen ervanaf weten wordt het in de praktijk nog maar weinig gebruikt. Om jullie toch op weg te helpen hebben wij een lijst met 10 belangrijke tips opgesteld.

 

Tip 1 voor SEO: De start met zoekwoorden

Als je een nieuwe pagina of blog begint moet je over bepaalde aspecten nadenken. Je begint natuurlijk met de vraag: Wat wil je bereiken met jouw tekst? Als je het doel bepaalt hebt, kan je hieraan zoekwoorden koppelen. Tijdens het schrijven van de tekst ga je deze zoekwoorden verwerken. 

Als je moeite hebt met het koppelen van de wzoekwoorden aan het onderwerp, kun je dit aan Google vragen. Of je maakt gebruik van daarvoor geschikte tools. Uit deze resultaten kun je in ieder geval afleiden hoe groot de concurrentie is en wie je concurrentie is, maar ook wat bijvoorbeeld wat de ‘gerelateerde zoekopdrachten’ zijn. Deze kun je onderaan Google vinden. Door de gerelateerde zoekopdrachten te gebruiken, kun je inspelen op een bredere zoekvraag.

Tip 2 voor SEO: Het belang van een titel

De eerste stap om de lezer te pakken is de titel. De titel moet de doelgroep aanspreken. Maar het moet ook relevant zijn. Dit zijn 2 belangrijke onderdelen bij het vaststellen van een pakkende title. Daarnaast is de titel ook een belangrijke factor bij de ranking binnen Google. Het belangrijkste zoekwoord verwerk je daarom dan ook in de titel. Op deze manier speelt er alweer een extra factor mee voor jouw ranking!

Tip 3 voor SEO: Ondertitels zijn geen weggegooide moeite

Door het toepassen van ondertitels (H2’s en H3’s) is jouw tekst niet alleen beter te lezen maar ook beter te vinden. Google indexeert de pagina door je titel en de subtitels te analyseren. Ook wordt jouw tekst er overzichtelijker van. Door er een structuur aan te geven wordt de leesbaarheid verhoogt. Dit vindt niet alleen de lezer fijn maar ook dat speelt een rol bij de ranking van Google.

Tip 4 voor SEO: Waarom zijn afbeeldingen zo belangrijk?

Uit onderzoeken blijkt dat lezers sneller een tekst lezen waarbij een afbeelding of visual staat, dan een tekst zonder. Dit heeft te maken met verbeeldingskracht van mensne. Met een afbeelding hebben ze meteen een idee van het verhaal. Daarnaast pakt het lezers sneller. Lezers krijgen namelijk een overload van informatie binnen. Iets wat afwijkt of een plaatje heeft pakt daardoor sneller de aandacht. Om dit voor elkaar te krijgen maak je gebruik van een zogehete uitgelichte afbeelding. Dit is de afbeelding die google laat zien bij jouw tekst. Daarnaast is het afhankelijk van de lengte van de tekst of je meerdere visuals toevoegt. De key is om precies het goede aantal afbeeldingen en visuals toe te voegen. Zorg ook dat je bij iedere afbeelding de goede alt-tag hebt staan.

Tip 5 voor SEO: Het aantal zoektermen

Zoektermen verwerken is een must voor de vindbaarheid. Veel schrijvers gaan dit woord daardoor juist te vaak gebruiken. Dit maakt de tekst slechter leesbaar en ook Google waardeert dit niet. Probeer daarom juist synoniemen te gebruiken. Het is wel belamgrijk dat je zoekwoorden in de opening en sluiting van je tekst gebruikt worden. Verder wordt er aangeraden om ongeveer per 100 woorden het woord weer te gebruiken. Maar dit is geen vast gegeven, zorg er vooral voor dat de tekst goed leesbaar en de bezoekers blijven.

Tip 6 voor SEO: Hoelang is een optimale tekst?

Er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag hoeveel woorden per tekst opttimaal zijn. Iedereen heeft hier een andere meningen over. Het hangt namelijk af van jouw doelgroep, jouw schrijfstijl, de huisstijl en het medium waar je voor of op schrijft. Google vindt langere teksten(500 woorden ongv) interessanter dan korte tekstjes. Houdt wel in de gaten dat de tekst kwalitatief goed in elkaar zit. Ga dus niet zomaar meer schrijven om ‘beter’ te worden voor Google.

Tip 7 voor SEO: Omschrijving van de tekst

De meta description is het stukje tekst dat jouw pagina, bericht of blog omschrijft. Als je opzoek gaat naar een onderwerp via Google, zie je per website vaak een korte omschrijving staan. Dit is de meta description. Dit is belangrijk om Google, maar ook om mensen over te halen om jouw bericht of pagina te bekijken. Dit is dus naast de titel een moment om de lezer te overtuigen om jouw tekst te lezen.

Tip 8  voor SEO: Gebruiksvriendelijkheid op verschillende devices

Mobiele telefoons en tablets zijn niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. De computer en zelfs laptops worden steeds minder gebruikt. Wees er daarom van bewust dat veel van jouw lezers via een tablet of smartphone de tekst bekijken. Zorg ervoor dat je website volledig responsive is en zich aanpast aan het scherm en toestel.

Tip 9 voor SEO: Linkjes verwerken

Gebruik in je blog of pagina regelmatig linkjes naar andere pagina’s of blogs op je website, maar ook af en toe naar een andere externe pagina. Dit maakt jouw pagina weer interessanter voor Google. Let hierbij wel op dat je de link op het juiste woord zet. Gaat je tekst dus over SEO, dan zet je een link op SEO en niet op een willekeurig woord.

Verder dien je ervoor te zorgen dat de link de lezer niet afleidt, zorg er dus voor dat de pagina in een nieuw tabblad geopend wordt.  

Tip 10 voor SEO: Geen technische problemen

Het mag dan niet een directe SEO-tip zijn. maar zorg ervoor dat je website geen technische problemen heeft. is. Wanneer deze langzaam is of niet goed werkt, zullen bezoekers sneller op zoek gaan naar andere opties en dus jouw pagina verlaten. Als jouw site technisch goed inelkaar zit blijven bezoekers langer hangen. Ook dit heeft zijn aandeel in de Google ranking

 

Spreekt SEO jou aan en wil je hier meer overlezen? Op het internet zijn er allerlei SEO-artikelen te lezen over hoe jij zelf aan de slag kunt gaan. Zo heb je genoeg uitgebreide artikelen die SEO van begin tot einde voor jou uitleggen.

https://web-wings.nl/wat-is-seo-zoekmachine-optimalisatie-101/