Hyvesblog
Image default
Boeken en Tijdschriften

Boek drukken: hoe maak je een eigen boek?

Stel, je hebt er altijd al van gedroomd om een schrijver te worden. Misschien denk je dat dit alleen voor schrijvers is weggelegd die een uitgeverij hebben gevonden. Echter is dit helemaal niet zo. Ook voor onafhankelijke schrijvers is het mogelijk om een boek uit te geven. Maar hoe maak je een eigen boek? Wist je dat er vele mogelijkheden zijn tot je eigen boek drukken? Dit maakt het uitgeven van je eigen boek een stuk eenvoudiger. Hieronder laten we je zien dat onafhankelijk zijn helemaal niet zo’n slecht idee is. Daarnaast gaan we op zoek naar de beste boekdrukker van dit moment.

Waarom onafhankelijk boek drukken?

Vaak wordt gedacht dat je niet zonder uitgeverij kan. Naast een flinke som geld die je krijgt als voorschot regelen zijn ook diverse aspecten rondom het uitgeven. Echter kun je dit ook prima zelf doen. Het kost meer moeite, maar er zitten ook een hoop voordelen verbonden aan het zelf je eigen boek maken. Ten eerste ben je onafhankelijk van alles en iedereen. Niemand bepaalt dat je iets anders moet aanpakken in je boek. Als je een bepaalde illustrator hebt met wie je graag samenwerkt, kan dit gewoon. Niets wordt je opgedrongen, je bepaalt alles zelf. Je hebt zelf de touwtjes in handen. De perfecte situatie, kortom. Daarnaast zijn alle opbrengsten die je vergaart 100% voor jou. Je hoeft geen percentage af te staan aan een uitgeverij of iets dergelijks.

Beste boekdrukker van dit moment

Waarschijnlijk heb je een aantal eisen aan een boekdrukker. Ten eerste moet er een goede prijs – kwaliteit verhouding zijn. Een betaalbare prijs die desalniettemin garant staat voor een hoge kwaliteit. Daarnaast wil je niet te lang hoeven wachten op jouw bestelling. Immers kun je niet wachten om door je eigen boek te bladeren. Wachttijden zijn dus not done. Bovendien moet het mogelijk zijn om meerdere exemplaren tegelijk te bestellen. Tot slot wil je dat het bestellen van het boek eenvoudig is. Je uploadt het geheel, geeft je voorkeuren klaar waarna je kunt overgaan tot bestellen. Als dit de eisen zijn die je stelt aan een boekdrukker, is er een drukker die aan allen voldoet: Ezbook. Voor onafhankelijke schrijvers is deze boekmaker een uitkomst. Hun prijzen zijn betaalbaar en de kwaliteit die ze leveren is hoog. Tevens hoef je niet lang te wachten op je bestelling. Het is zelfs mogelijk om binnen 24 uur een bestelling te ontvangen, mits er spoed bij is. Er zijn geen wachttijden en je wordt altijd snel geholpen. Ezbook is dan ook niet voor niets de best beoordeelde boekmaker van zowel Nederland als België. Voor onafhankelijke schrijvers zijn zij echt perfect. Kijk eens rond op hun site voor meer info.