Hyvesblog
Image default
Auto's en Motoren

Altijd op de hoogte met track en trace systemen

Track en trace systemen zijn er in allerlei soorten en maten. Voor ieder object dat u wilt traceren is er een geschikte GPS tracker. Van auto’s tot motoren en machines tot containers: met een track en trace systeem weet u altijd waar het object zich bevindt.

 

Hoe werkt een track en trace systeem

De werking van track en trace systemen, ook wel een GPS tracker genoemd, is heel simpel. Het systeem wordt gemonteerd in een object. Dat kan bijvoorbeeld een auto, motor, boot, machine, trailer, container, materieel of een bedrijfsobject zijn. Via de satellieten meet de GPS tracker een locatie en stuurt die door naar de cloud. U logt in via uw eigen online account en bekijkt de locatie van het object op ieder gewenst moment.

 

Functies track en trace systemen

Uiteraard kunt u locaties zien via track en trace systemen. Maar daarnaast kunt u gebruik maken van extra functies zoals:

  • Rittenregistratie Track en trace systemen meten locaties die omgezet kunnen worden in ritten. Hierdoor worden gegevens als het start- en stopadres, begin- en eindkilometerstand, aantal afgelegde kilometers en totale kilometerstand allemaal geregistreerd. Hierdoor heeft u een sluitende rittenregistratie.
  • Urenregistratie U kunt bekijken hoeveel uur uw materieel heeft gedraaid, hoe de tijdsbesteding van de buitendienst eruit ziet en hoe laat de medewerker bij een klant is aangekomen.
  • Ontvang diefstal- en sabotagemeldingen Op het moment dat het voertuig wordt gestolen, wordt dat gedetecteerd door de GPS tracker en zal direct een melding daarvan afgeven. Ook op het moment dat het track en trace systeem wordt losgekoppeld krijgt u een melding, zodat u direct op de hoogte bent en kunt ingrijpen.

 

Track en trace systemen met voedingsspanning

Het voordeel van track en trace systemen met voedingsspanning is dat het systeem geïnstalleerd wordt op het contact van het voertuig. Hierdoor ontvangt u diefstal- en sabotagemeldingen.

Track en trace systemen zonder voedingsspanning

Track en trace systemen zonder voedingsspanning zijn eenvoudig te monteren en hebben een interne batterij die lang meegaat. Zo gaat de TrackJack Endurance tot 5 jaar mee op één accu.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/