Hyvesblog
Image default
Eten en drinken

5 soorten uien en hun voordelen

Uien worden veel geconsumeerd in Duitsland. Uien hebben verschillende soorten en elk type is ongeëvenaard in zijn voordelen. Deze geweldige uien zijn niet alleen hartig en een must-have in elk gerecht, hun fantastische gezondheidsvoordelen geven ze ook een positie als medicinale plant. Het is een lid van de leliefamilie. Ze worden “superfood” genoemd vanwege hun geweldige voordelen.

Het maakt niet uit welk land het is, het is een essentieel onderdeel van de keuken. We kunnen ons geen voedsel voorstellen zonder uien.

Er zijn echter verschillende soorten uien aanwezig die ook verschillen in smaak en voordelen. We hebben een lijst van die uien en kleine weetjes over hen gegeven, zodat je weet welke keuze je moet maken als je de volgende keer uit gaat kopen. Laten we ze beter leren kennen:

Rode uien

Rode uien onderscheiden zich door hun kwaliteit omdat ze minder suiker bevatten dan andere uiensoorten. De bekende soorten rode uien zijn rode ui van Turda en rode ui van Tropea.

Rode uien bevatten fytochemicaliën die belangrijk zijn om ons immuunsysteem te versterken. Bovendien bevat rode ui ook vitamine K, B6 en C.

Witte uien

Witte uien worden beschouwd vanwege hun veelzijdige karakter. Ze hebben doorgaans een lange houdbaarheid dan andere. Ze worden meestal gebruikt in sauzen, salades en in de Mexicaanse en zuidwestelijke keuken.

Witte uien zijn rijk aan flavonoïden en zwavelverbindingen. Het zorgt ervoor dat ze bloedverdunnende eigenschappen hebben.

Witte uien hebben meer vezels en zwavel in vergelijking met rode uien.

Bruine uien

Bruine uien zijn de meest gebruikte uien over de hele wereld. Hun rijke smaak en romig vlees wordt als zeer gunstig beschouwd om te koken. Bruine uien hebben enorme voordelen. Ze bevatten fytochemicaliën die kunnen helpen bij het stimuleren van vitamine C in het lichaam. 

Bruine uien hebben ook verbazingwekkende ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen die kunnen helpen bij maagproblemen.

Het sap van de bruine uien heeft bewezen te helpen bij het verlichten van de pijn veroorzaakt door honingbij steken, insectenbeten en zelfs schorpioenenbeten.

Groene uien

Groene uien worden veel gebruikt in Aziatische keukens. Groene uien kunnen letterlijk in een handomdraai worden gekookt. Je kunt de hele groene ui eten omdat deze mild van aard en smaak is. Ze bevatten vitamine A in een voldoende hoeveelheid. Bovendien hebben de vitamine A en vitamine C die in groene uien voorkomen, antioxiderende eigenschappen. Groene uien zijn ook rijk aan fytochemicaliën die aanzienlijk werken bij het optimaliseren van het immuunsysteem.

Prei Uien

Prei wordt het best gebruikt in soepen en stoofschotels. Prei-uien worden beschouwd als een geweldige bron van vitamine K, mangaan, vitamine B6, vitamine C, koper, ijzer, foliumzuur, enz. Prei-uien bevatten ook flavonoïde kaempferol, waarvan is bewezen dat ze nuttig zijn bij het beschermen van onze bloedvaten.

Hier is dus de kleine stukjes informatie over uien, hun soorten en hun verbazingwekkende eigenschappen. Houd dus de volgende keer dat u uien gaat kopen rekening met deze dingen. Maak uw beste keuze op basis van de keuken die u kookt en de gezondheidsvoordelen die u zoekt bij deze krachtige lelie leden!