Hyvesblog
Image default
Huishoudelijk

5 praktische schoonmaaktips om je huis op orde te houden

Hier zijn 5 schoonmaaktips waar je misschien nog niet over na hebt gedacht!

 

Laat uw glazen fornuis glanzen

In tegenstelling tot gaskookplaten is het schoonmaken van een glazen kookplaat niet meer dan afvegen, maar aangebrand voedsel en vet kunnen soms blijven zitten. Baking soda en azijn kunnen hardnekkige vlekken op uw fornuisblad aanpakken. Maak eerst een zuiveringszoutpasta met een drie-op-eenverhouding van zuiveringszout en water, en meng dit in een kom tot het dik wordt. Verspreid de pasta vervolgens gelijkmatig over uw glazen fornuis met behulp van een spatel of een borstel. Poets na met poetspapier.

 

Nadat u de pasta hebt uitgesmeerd, vult u een spuitfles met azijn en besproeit u uw kookplaat lichtjes. Zodra het oppervlak gelijkmatig is bedekt, spreidt u warme, natte handdoeken over het fornuis. Na 30 minuten verwijdert u de handdoeken en veegt u het oppervlak met ronddraaiende bewegingen schoon.

 

Houd roestvrij staal smetteloos

Roestvrij staal is een van de gemakkelijkste oppervlakken om schoon te maken, en uw roestvrijstalen toestellen glanzend houden kan een groot verschil maken. Het enige wat u nodig hebt om roestvast staal schoon te houden is water en zeep. Bevochtig eerst een zachte spons met water en milde afwasmiddel om het oppervlak van uw apparaat schoon te vegen. Gebruik een theedoek om zeepresten af te vegen en veeg vervolgens, zodra het roestvrij staal volledig is afgespoeld, het resterende water af met een andere droge theedoek.

 

Met water en zeep verwijdert u de meeste vlekken en resten van roestvrij staal, maar met een glasreiniger kunt u hardnekkige vingerafdrukken verwijderen. Schurende reinigingsmiddelen, sponzen en materialen mogen nooit worden gebruikt, omdat ze krassen kunnen maken op het metalen oppervlak.

 

Fris uw spons op

Hoewel u uw keukenspons eens per maand tot eens in de twee weken moet vervangen, afhankelijk van hoe vaak u hem gebruikt, kunt u ervoor zorgen dat een spons langer meegaat door hem een goede schoonmaakbeurt te geven. Maar de oude truc om een spons in de magnetron te stoppen, is waarschijnlijk niet de beste zet.

 

Ververs uw koelkast

Om uw koelkast goed schoon te maken, verwijdert u eerst de verwijderbare koelkastplateaus, draadrekken en laden en wast u deze met de hand af in heet water en een milde afwasmiddel. Bedek hardnekkige etensresten een paar minuten met een warme, natte doek om ze zacht te maken voordat u ze met een niet-schurend schoonmaakmiddel verwijdert.

 

Ontkalk uw koffiezetapparaat

Terwijl u alle verwijderbare onderdelen van uw koffiezetapparaat na elk gebruik met afwasmiddel moet wassen, moet u uw koffiezetapparaat ook elke maand ontkalken met azijn. Vul hiervoor het reservoir met gelijke delen azijn en water, en plaats een papieren filter in de lege mand van het apparaat. Zet uw kan op zijn plaats, laat de oplossing tot de helft “koken” en zet het apparaat dan uit.

https://omnimar.nl/17-poetspapier