Hyvesblog
Image default
Bedrijven

Tips om jouw kerstverlichting zo goed mogelijk op te ruimen

Het is natuurlijk niet fijn als de kerstverlichting in de knoop zit wanneer je alles wilt versieren in huis. Omdat dit erg veel tijd kost, hebben wij wat tips om je kerstverlichting netjes te bewaren zonder dat het in de knoop raakt. 

Houd de kabels droog 

Wanneer je je kerstverlichting in de tuin hebt hangen, denk aan boomverlichting of verlichte kerstfiguren. Koop dan onze kabeldoos. Je kan hier alle kabels in bewaren en opbergen. Ook kan je deze voor volgend jaar buiten laten staan. Zo worden de kabels niet nat en houd je vocht en insecten buiten. 

Rol de kerstverlichting op

De grootste ergernis van alles is dat je kerstverlichting uit de knoop moet halen. Dit is natuurlijk vervelend en kost veel tijd. Ruim je kerstverlichting dus goed op dan heb je er de volgende kerst geen last van. 

Tip: gebruik een stukje karton. Knip aan het uiteinde een snee en steek hier de stekker doorheen zodat hij goed vast zit. Hierna draai je jouw kerstverlichting om het stuk karton heen. Het ziet er netjes en geordend uit en nu zal je jouw kerstverlichting de volgende kerst erg makkelijk weer uit kunnen rollen. 

Een stevige kledinghanger is ook een optie om jouw kerstverlichting omheen te draaien. Dit bespaart ook veel ruimte. 

Iets wat veel mensen vergeten voordat ze de kerstverlichting oprollen is dat ze batterijen in hun kerstverlichting laten zitten. Dit doen erg veel mensen. Echter is dit niet erg slim. Je batterijen kunnen lekken en de kerstverlichting beschadigen. Haal daarom altijd de batterijen uit je kerstverlichting en bewaar deze op een droge/koele plek. 

Kerstboom

Een echte kerstboom opruimen is vaak onhandig en lastig. Om dennennaalden door je hele huis te voorkomen, kun je een kerstboom zak aanschaffen. Hierbij zal jouw probleem opgelost zijn. Je kan deze zak volledig over de takken van de boom trekken en dichtknopen aan de onderkant. Zo kan je de boom gemakkelijk verplaatsen zonder last te hebben van prikkende naalden in je handen.

 

https://kerstverlichting.nl/product-categorie/kerstverlichting/boomverlichting/

Gerelateerde artikelen

Zijn je rolluiken stuk? Drie tips om ze te fixen

Je tuin onderhouden

Hoe bepaal je wat de moeite waard is om te zien?