Hyvesblog
Image default
Business / Marketing and Advertising

Satoshi’s Bitcoin

Bitcoin is uitgevonden in 2008 met de publicatie van de white paper: “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System”, geschreven onder de alias van Satoshi Nakamoto. De bedenker verliet het project en heeft zijn identiteit nooit prijsgegeven. Nakamoto wist meerdere concepten en technologieën te combineren en creëerde een volledig gedecentraliseerd elektronisch geldsysteem. 

De belangrijkste vernieuwing was het gebruik van een gedistribueerd berekeningssysteem (het ‘Proof-of-Work’-algoritme) waarmee Nakamoto het zogenaamde double-spending probleem oploste.

Om bitcoin te begrijpen is het noodzakelijk om onderscheid te maken tussen het bitcoinnetwerk, met de achterliggende blockchain-technologie, en de bitcoin als digitale munteenheid. 

Bitcoin is een ingewikkelde nieuwe technologie: om het helemaal te begrijpen zul je het een tijd moeten bestuderen. In deze uiteenzetting beginnen we met het uitleggen van de bitcoin als digitale valuta en werken we toe naar een uitleg over het bitcoinnetwerk. 

Bitcoin kopen met iDeal 

Bitcoin kopen online doe je natuurlijk altijd bij Bitvavo. Bitvavo biedt een enorm gebruiksgemak. Normaal gesproken is er een aparte wallet vereist voor iedere cryptovaluta. Bitvavo beheert deze voor je en slaat deze op in offline portemonnees. 

Deze zijn afgesloten van het internet en daardoor niet te hacken. Alleen de belangrijkste personen binnen het bedrijf hebben toegang tot  deze offline opslaglocatie.

 

Gerelateerde artikelen

Webdesign specialist Den Haag zorgt voor de website

Opslagruimte in de Bilt

Mijn positieve ervaring met mijn ooglidcorrectie