Hyvesblog
Image default
Dienstverlening

Redenen waarom uw stroomonderbreker constant hapert

Er zijn veel elektrische componenten in uw huis die ervoor zorgen dat er elektriciteit in uw huis stroomt en een van die componenten is een stroomonderbreker. Een elektrische stroomonderbreker is een schakelapparaat dat automatisch of handmatig kan worden bediend voor het regelen en beschermen van uw elektrische stroomsysteem en de elektrische apparaten die erop zijn aangesloten. De stroomonderbreker schakelt uit wanneer er te veel elektriciteit doorheen stroomt of wanneer hij de overtollige stroombelasting niet aankan. Houd er echter rekening mee dat als u niet zeker weet wat er aan de hand is en uw stroomonderbreker steeds uitvalt, u het beste gebruik kunt maken van de diensten van een elektricien Dordrecht 078. Denk eraan, wanneer een stroomonderbreker uitvalt, moet u naar buiten of door de kelder, waar de stroomonderbreker zich ook bevindt, om de stroom weer in te schakelen. Laten we eens kijken naar enkele van de redenen die ervoor kunnen zorgen dat stroomonderbrekers worden uitgeschakeld.

Aardfout pieken en kortsluiting

Ze treden op wanneer een hete draad een aardingsdraad raakt die van koper is gemaakt. Hierdoor zal er meer elektriciteit doorheen gaan die het circuit niet aankan. De stroomonderbreker schakelt uit om het circuit en de apparaten te beschermen tegen oververhitting of mogelijke brand. Als er stroomstoringen optreden, zijn deze gemakkelijk te herkennen aan de verkleuring rond uw stopcontact. Als u een van deze problemen vermijdt of over het hoofd ziet, brengt u de veiligheid van uw huis in gevaar. Als u te vaak ervaart dat de stroomonderbrekers worden uitgeschakeld, is het tijd om een ​​professionele elektricien in te schakelen om het probleem te onderzoeken. Een andere veel voorkomende reden waarom stroomonderbrekers worden uitgeschakeld, is kortsluiting, wat gevaarlijker is dan een overbelast circuit. Een kortsluiting wordt veroorzaakt wanneer een positieve hete draad in contact komt met een neutrale draad in een van uw stopcontacten. Wanneer dit gebeurt, zal er stroom door het circuit vloeien, waardoor er meer warmte ontstaat dan het circuit aankan. Wanneer dit gebeurt, zal de stroomonderbreker trippen, wat resulteert in het uitschakelen van het circuit om gevaren zoals brand te voorkomen.

Circuit overbelasting:

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom stroomonderbrekers vaak struikelen. Dit gebeurt wanneer u wilt dat een bepaald circuit meer elektriciteit levert dan zijn capaciteit. Dit zal leiden tot oververhitting van het circuit, waardoor alle elektrische apparaten die op het circuit zijn aangesloten in gevaar komen. Als uw tv bijvoorbeeld is aangesloten op het circuit dat eigenlijk 12 ampère nodig heeft maar nu 18 ampère gebruikt, dan zal het circuit van het tv-systeem zal gefrituurd en beschadigd raken. De stroomonderbreker schakelt uit om dit te voorkomen en voorkomt uiteindelijk een grote brand.