Hyvesblog
Image default
Aanbiedingen

Net in uw tuin gewerkt, hoe komt u van de grond af?

Als u overtollige grond over heeft na een verbouwing in uw tuin, wat kunt u dan het beste daarmee doen? Een optie waar heel veel mensen voor kiezen is om de overgebleven grond te deponeren bij een organisatie als een milieupark. In Nederland zijn er namelijk verschillende instanties waarbij u uw overgebleven puin dan ook makkelijk kunt deponeren, deze worden vaak een milieupark genoemd. Een andere optie waar u eventueel gebruik van kunt maken, is het huren van een afvalcontainer. Dit is namelijk een stuk effectievere manier om uw grond afvoeren makkelijker te maken. Met behulp van een afvalcontainer, wordt u ook een ritje naar een milieupark bespaard. 

Hoe werkt dat nou precies?

Als u dan ervoor besloten heeft om een afvalcontainer in te huren om uw overtollige grond op een milieuvriendelijke wijze te kunnen verwijderen, kan het wellicht onduidelijk zijn over hoe dit nou in zijn werk gaat. Hoewel het proces wellicht een beetje lastig eruit kan zien, is de uitvoering ervan niet heel erg lastig. Over het algemeen bestelt u eerst bij een specialist in afvalcontainers dan ook de specifieke afvalcontainer die u nodig heeft, vervolgens plaatst u deze neer op een plek waar hij verder niemand anders tot last is. U kunt zulke containers voor een aantal weken huren, waarbij u uw afval in deze specifieke container kan dumpen. Hierdoor hoeft u niet gebruik te maken van uw eigen container.

Wat kost het om mijn overtollige grond te laten afvoeren?

Voor de huur van uw container kunt u verwachten dat die ongeveer minimaal rond € 200 kwijt zal zijn voor het huren van zulke puincontainers. Het voordeel ervan is wel dat u de container een aantal weken kunt laten staan, mocht u tevens ook nog bezig zijn met een andere verbouwing waarbij u het puin in dezelfde categorie valt als het puin dat al in deze container zit, dan kunt u dit tevens erbij deponeren.

https://afvalcontainersdrechtsteden.nl/grond-afvoeren/