Hyvesblog
Image default
Aanbiedingen

mijn ervaring met ontspullen

Ik was ooit een minimalist. Voor mij was minimalisme meer dan alleen spullen verzamelen en bezitten; Het was een houding van een leven van minder in termen van geld, werk, stress en indrukken. Het was een bewuste minderheid – meer investeren in kwaliteitservaringen in plaats van kwantiteit.

 

Vandaag ben ik nog steeds een minimalist, maar mijn definitie heeft zich gewijzigd. Hoewel ik altijd geïnteresseerd ben geweest in het minimaliseren van mijn vaste bezittingen, ben ik meer geïnteresseerd in het minimaliseren van alles wat mijn fysieke en mentale ruimte vervuilt. Persoonlijke ruis, emotionele ballast, schulden, negatieve relaties – het maakt niet uit. Ik ben ervan overtuigd dat ik efficiënter en beter kan leven, als ik me bevrijd van alle energievreters.

 

Mijn persoonlijke proces van ontspullen begon met fysieke bezittingen – die ik verzamelde en verzamelde. Ik leerde mijn spullen door te nemen, kritisch te evalueren wat ik had en bekritiseerde wat ik kon loslaten. Toen kon ik me bezighouden met dieper gewortelde energievreters zoals schulden, relaties met negatieve energie, mijn bod iets te veel opties – zowel in mijn systeem als buiten.

 

Mijn weg naar minimalisme is de kans om bevrijd te worden van al die energievreters. Door systematisch te verwerpen wat me niet langer serveert, heb ik meer energie en persoonlijke vrijheid om meer te doen wat ik graag doe. Ik vind het erg leuk om mensen te helpen veranderen door het veranderen van hun levensstijl. Ik leid ze door de processen en hulpmiddelen die ik gebruikte om mijn persoonlijke ontspulling uit te voeren. Dit is de mooiste manier om meer te doen met minder.

Ik heb een paar verschillende stappen genomen in mijn proces van ontspullen. Het begin is altijd door het nemen van een goede, harde kijk op wat ik heb en wat ik echt nodig heb. Ik heb een lading overtollige items en objecten afgevoerd die ik niet nodig had. Ik heb geleerd omgoed onderscheid te maken tussen wants en needs, en alleen de items die ik nodig heb te houden. Het idee van ontspullen zag ik trouwens hier

 

Na het minimaliseren van materiële spullen, ben ik begonnen met het ontspullen van energievreters. In plaats van mijn tijd te besteden aan taken die me geen goed doen, ben ik meer tijd gaan besteden aan de dingen die me inspireren, motiveren en me energie geven. Dit omvatte het minimaliseren van mijn stress door meer rust en ontspanning in mijn leven te voegen.

 

Ook stelde ik mezelf de moeilijke vraag: “Waarom hou ik mezelf tegen?” Ik bracht tijd door na te denken over wat ik tegenhield van mezelf en waarom. Ik gebruikte die inzichten om mijn angst te overwinnen en mezelf te bevrijden van de zaken die me verkeerd hielden. Tot slot, heb ik mijn tijd besteed om een netwerk van mensen rondom me te creëren met positieve energie en mij motiveert om te groeien.