Hyvesblog
Image default
Media

Meer online bereik met een animatievideo

Meer online bereik met een animatievideo

Als ondernemer, online marketeer of merk wil je natuurlijk niets liever dan online bereik. Graag zoveel en specifiek mogelijk. Met een animatievideo werk je dit eenvoudig in de hand. Dit werkt vele malen effectiever dan het plaatsen van een informatieve tekst over een product, merk of dienst. Deze wordt vaak niet als interessant of aantrekkelijk bestempeld en daardoor ook niet gedeeld. Laat staan dat de gegeven informatie wordt onthouden of er actie wordt ondernomen. 

Een animatievideo in de vorm van een 2D, 3D of whiteboard video heeft dat effect wel. Doordat deze content geheel is aan te passen op de doelgroep en visueel aantrekkelijk is, neemt het bereik in forse mate toe. Een animatievideo is naast informatief ook leuk om naar te kijken. Dit is een belangrijk element dat bepaald of de video gedeeld wordt of niet. Het maken van een goed script die past bij het verhaal dat verteld moet worden is dan ook van groot belang. Een vleugje humor mag daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Bereik vergroten met een animatievideo

Ook op het gebied van Search Engine Optimization heeft een animatievideo veel voordelen. Door het plaatsen van een geanimeerde video die visueel aantrekkelijk is, blijven bezoekers langer op je website. Daarnaast wordt er meer doorgeklikt wat een positieve invloed heeft op de bounce rating. 

De zoekmachines bestempelen jouw website daarom als interessant. Daardoor kun je een hogere plaatsing in bijvoorbeeld Google verwachten. Ook de vindbaarheid en bereikbaarheid van jouw website wordt op deze manier verbeterd. Wil je jouw bereik vergroten door het inzetten van geanimeerde video’s Neem dan vrijblijvend contact op met het creatieve team van Donker Media.

https://donkermedia.nl/