Hyvesblog
Image default
Dienstverlening

ken de eigenschappen van gehard glas

Als u niet alleen een grotere sterkte nodig hebt, maar ook weerstand tegen grote temperatuurschommelingen, is het raadzaam gehard glas te gebruiken om ramen te maken.

Om het gewenste effect te bereiken, worden de glasplaten in een voorverwarmde oven van 650-680 C geplaatst. Na verhitting en afkoeling aan beide zijden verkrijgt het glas een hoge slagvastheid, waardoor de energie van invloeden van buitenaf gelijkmatig wordt verdeeld over het gehele oppervlak van het blad.

Als gevolg daarvan zijn de eigenschappen van dit materiaal verbeterd. Dergelijke producten worden actief gebruikt bij de vervaardiging van veiligheids ramen.

 

Andere voordelen van gehard glas

Sterkte en het vermogen om plotselinge temperatuurschommelingen te weerstaan zijn niet de enige voordelen van gehard glas. Bovendien hebben deze producten:

  • Hoge licht doorlatendheid, waarvan de werking niet onderdoet voor die van gewoon glas;
  • Veiligheid tijdens het gebruik – na de warmtebehandeling valt dergelijk glas bij breuk in zeer kleine scherven uiteen waardoor ongelukken worden voorkomen.
  • In vergelijking met klassieke types zijn deze glazen 5 tot 10 keer sterker bestand tegen schokken en hebben ze bovendien een hogere buigweerstand. Deze technologie is geschikt voor de productie van niet alleen vlak, maar ook gebogen glas.

 

Nadelen van gehard glas

Dit model glas heeft een nadeel – na de verwarmings- en gelijkmatige koeling procedures kan het niet worden verwerkt. Pogingen om het door te snijden of te doorboren zullen resulteren in de vernietiging van de structuur. Daarom moeten zij in hun definitieve vorm worden geproduceerd.

 

Moderne productie van gehard glas

Het beste geharde glas wordt vervaardigd met apparatuur waarmee de belangrijkste parameters die de kwaliteit van het eindproduct bepalen, in alle stadia van het proces met de grootste precisie kunnen worden gecontroleerd.

Voor deze doeleinden worden speciale CNC-lijnen gebruikt. Softwarebeheer van het productieproces maakt het mogelijk de nodige parameters voor elk type glas met de grootst mogelijke precisie te selecteren.

Om een hoge kwaliteit voor elke soort te garanderen, moeten individuele verhardingsomstandigheden worden gecreëerd.

 

Voornaamste toepassingsgebieden

Gehard glas unieke eigenschappen, betrouwbaarheid en veiligheid tijdens gebruik maken het gebruik van het populaire en veel gevraagde materiaal op vele gebieden van ons leven mogelijk.

Dergelijk glas wordt met succes gebruikt voor de beglazing van gevels van gebouwen, aangezien het perfect bestand is tegen sterke wind en andere mechanische invloeden. Het materiaal is ook ideaal voor het maken van luxueuze moderne meubelen, en wordt ook gebruikt in douchewanden.

Al deze unieke eigenschappen van dit glas maken het tot een populair en ideaal materiaal voor al uw veiligheids- en schoonheid behoeften.