Hyvesblog
Image default
Business / Marketing and Advertising

Animatie video’s voor interne communicatie

Animatie video’s voor interne communicatie

De meeste animatie video’s zijn gericht op een extern publiek, bijvoorbeeld klanten of stakeholders. Animatie video’s zijn ook geschikt voor interne communicatie. In dit artikel zetten we een aantal voordelen op een rij.

Animatie video’s zijn leuk

Werknemers zitten niet te wachten op de zoveelste PowerPoint-presentatie. En ze hebben al zo vaak met de baas vergaderd, dat die ook minder indruk maakt. Een animatie video is een welkome onderbreking van de sleur. Een leuke, aansprekende animatie video helpt medewerkers je boodschap te begrijpen. Dat werkt zowel voor beleidsplannen, als ook voor strategische meetings.

Animatie video’s geven een ander perspectief

Animatie video’s spreken je op een andere manier aan dan werknemers gewend zijn. Doordat er veelal gebruik wordt gemaakt van een voice-over, geeft een animatie video –letterlijk- een nieuw geluid. Daardoor ondersteunt de animatie video de communicatie. Dan horen ze het eens van een ander.

Animatie video’s zijn neutraal

Soms liggen onderwerpen gevoelig. Bijvoorbeeld bij genderkwesties of (vermeende) discriminatie op de werkvloer. Het zou niet moeten, maar het maakt dan nogal een verschil of een 50-jarige blanke manager aan het woord is, of een 18-jarige allochtone vrouw. In een animatie kun je gebruik maken van neutrale personages. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de “Minions” in Despicable Me, van wie enkel door hun kleding is af te leiden van welk geslacht ze zijn.

Animaties besparen je tijd, laat Donker Media je animatie maken

Vooral in grote bedrijven kost het enorm veel tijd om iedereen uit te leggen hoe een onderwerp in elkaar steekt. Een animatie video betekent dan een enorme efficiency winst.

 Je ziet, ook voor de interne communicatie is een animatie video van grote waarde. Donker Media, de animatie partner uit Eindhoven, helpt je hier graag mee op weg. Mail ons, of bel 040-744 02 52 voor een vrijblijvende kennismaking. Je kan hier enkele voorbeelden bekijken.

 

Gerelateerde artikelen

Uw proefschrift laten drukken door een specialist!

Gadgets die onmisbaar zijn

Waar kan je energie vergelijken?